2013. január 25., péntek

Ajándékok, amikről NEM készült fotó.....

Látszik, mennyire kezdő vagyok: az év végén karácsonyi és egyéb ajándéknak készített hímzéseket nem fotóztam le............ Amit lehet, utólag majd pótolok, és ez persze örök lecke volt...........

1) Barátnőm kisfiának, Vilinek készítettem két kis ajándékot, az egyiket 2. szülinapjára, a másikat karácsonyra. Készült egy "Vili" felirattal ellátott zsákocska, a betűk a Levi szülinapi ajándékánál már említett kis kukacos ábécéből készültek. A másik ajándék egy párna volt, amire szintén több mintából variáltam össze a képet. Mindenképp valami kutyás témában gondolkodtam, hiszen barátnőméknek van egy Pongó nevű, gyönyörű golden retriever kutyájuk, akit Vili is nagyon szeret. Szerencsére a Keresztszemes Magazinban rábukkantam egy méretben abszolút megfelelő golden retriever mintára. Kerestem egy színben és stílusban megfelelő betűtípust, amiből a kutya alá kihímeztem a Pongó nevet. A kutya fölé pedig néhány mancsnyom került.
Kémeim jelentették, hogy a párna telitalálat volt, Vili azóta is legtöbbször azzal alszik :)

2) Egy nagyon kedves barátunknak készítettem 6 db kicsi piros-fehér karácsonyfadíszt, valamint egy pot pourrival megtöltött illatzsákot, amit a karácsonyfadíszeken szereplő pici monokróm mintákkal hímzett aida csíkból, illetve piros és fehér alapon vékony piros csíkos anyagból állítottam össze.

3) Sógornőmnek és anyósomnak is készítettem egy-egy illatzsákot. Az ő zsákjukhoz is aida szalagot használtam, 3 zöld fenyőfát hímeztem rájuk, melyek fölé aranyszállal hímzett "Christmas" felirat került. A zsákhoz még aranyszínű, valamint aranyszállal átszőtt barna csíkos organzát használtam. A fenyőfát és a feliratott az alábbi mintarészletről "loptam":
4) Szintén Katikának készítettem egy könyvjelzőt az alábbi mintával, a szélét kirojtoztam, majd egy fekete kartonlapra ragasztottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése